همسران و واکنش در برابر دروغگویی آنها
🌺 همسران و واکنش در برابر دروغگویی آنها 🌺
همه افراد دوست دارند که در برخورد با دیگران صادقانه رفتار کنند و آن ها نیز در روابط خود صادق باشند اما این صداقت و راست گویی در ازدواج و زندگی مشترک نقش پر رنگ تری به خود می گیرد صادقانه رفتار کردن افراد با یکدیگر موجب به وجود آمدن و تقویت اعتماد بین آن ها خواهد شد و همان طور که می دانید اعتماد پایه و اساس یک رابطه موفق و مطلوب است و وقتی افراد اقدام به دروغگویی می کنند دیگر جایی برا ی اعتماد باقی نمی گذارند و در نهایت این افراد می توانند شاهد تخریب و نابودی رابطه خود باشند .
همه افراد جدا از اینکه از دروغ و دروغگویی ناراحت می شوند ولی در برخی موارد به ناچار اقدام به دروغگویی می کنند که به اصطلاح به آن دروغ مصلحتی می گویند اما صرف نظر از اینکه افراد به چه دلیل و با چه هدفی دروغ می گویند باید متوجه شوند که دروغگویی یک امر ناشایست و ناپسند است البته باید به این نکته نیز توجه کرد که دروغگویی همیشه با هدف آسیب رساندن به دیگران انجام نمی شود اما در اگثر اوقات نتیجه آن نامطلوب است و مشکلات زیادی را هم برای شخص دروغگو و هم برای اطرافیان او به وجود می آورد .
علت دروغگویی همسران
دروغ ممکن است به دلایل و علت های مختلفی رخ دهد مثلا بعضی از افراد برای اثبات خود در مقابل دیگران و دفاع از شخصیت خود اقدام به دروغگویی می کنند و از این عمل به عنوان یک وسیله دفاعی استفاده می کنند و یا به بیان بهتر بر اثر فشار روحی دست به این کار می زنند اکثر افراد دروغ گو از اعتماد به نفس پایینی برخوردارند که به آن ها اجازه انجام کارهای بزرگ و مهم را نمی دهد و این موجب به وجود آمدن ضعف ها در فرد دروغگو می شود و فرد برای اینکه مورد پذیرش قرار بگیرد اقدام به دروغگویی می کند .
البته رفتار نامناسب والدین در دوران کودکی نیز می تواند منجر به دروغگویی فرد در دوران بزرگسالی شود به طور مثال والدینی که در رفتار با کودک خود بسیار سختگیر بودند و برای انجام رفتاری و یا حتی تکرار نکردن رفتاری آنان را تحت فشار قرار می دادند به طور ناخواسته فرد را در مسیر دروغ قرار داده اند ، پس یکی از راه های که می تواند از دروغ افراد چه در کودکی و چه در بزرگسالی جلوگیری کند اتخاذ سبک فرزند پروری صحیح است که این امر می تواند توسط افراد ماهر به صورت مشاوره تلفنی فرزند پروری صورت بگیرد .
راهکارهای درمان دروغگویی همسران
مشخص کردن اولویت های فردی
مهم ترین راه برای شروع درمان همسر دروغگو ابتدا از خودمان شروع می شود برا یاین کار بهتراست ابتدا اولویت ها خود را مشخص کنیم مثلا اینکه می خواهیم از دروغ های کوچک و بی ارزش او چشم پوشی کنیم یا نه و یا اینکه چه موارد برای شما ارزشمند است چه مواردی از اهمیت کمتری برخوردار است برای مثال شاید برای شما مواردی چون ارتباط با دوستان از اهمیت کمتری برخوردار باشد پس بهتر است اولویت خود را مشخص کنید .
احترام به یکدیگر
بهتر است به جای تضعیف شخصیت طرف مقابل به حل مسئله بپردازید به عبارت دیگر اگر افراد نسبت به حقوق خود و طرف مقابلش آگاهی داشته باشد برای انجام کارها خود کمتر متصل به دروغ می شود به طور مثال همسر شما از دیدن دوستتان ناراحت می شود و شما برای انجام این کار دست به دروغ می زنید و مجبور می شوید درباره این موضوع به همسرتان چیزی نگویید .
تذکر به همسر دروغگو
در این مرحله فرد باید بدون سرزنش و تحقیر طرف مقابل خود به او تذکر دهد و اگر مشکل دروغگویی فرد تبدیل به بیماری نشده باشد به دروغ خود ادامه نخواهد داد .
بیان و صحبت پیرامون دروغگویی همسر
وقتی میخواهید در مورد دروغگویی همسر تا نصحبت کنید باید به ویژگی های چون رفتار مناسب ، لحن گفتار و زبان بدن بسیار توجه کنید در هنگام بیان درخواست مبتنی بر ادامه ندادن دروغ به چگونگی برقراری رابطه و لحن خود بسیار دقت کنید اگر با عصبانیت و سرزنش شروع به صحبت کنید مطمئن باشید که به نتیجه نخواهید رسید البته به زمان و فضای صحبت درباره دروغگویی همسرتان نیز توجه کنید نباید حس مچ گیری به همسرتان منتقل شود و سعی کنید بعد از صحبت درباره این موضوع هر چند وقت یکبار درباره آن صحبت نکنید و آن را تمام شده بدانید
علت دروغ را جستجو کنید
اگر شما بتوانید علت اصلی دروغگویی همسر را پیدا کنید می توانید به یک راه حل مناسب و موثر برسید در بعضی از موارد ممکن است علت دروغگویی همسر نحوه برخورد شما باشد در واقع یکی از پیامدهای ناخوشایند حساسیت بیش از حد و سختگیری های مداوم پنهانکاری و دروغ همسر است .
درمان توسط مشاور
اگر افراد دچار بیماری دروغگویی نشده باشند و به این امر عادت نکرده باشند به خواسته های شما برای قطع روند دروغ جامع عمل می پوشانند ولی اگر دروغ در آن ها به یک عادت تبدیل شده باشد دیگر بیان انتظارات و خواسته ها پاسخ مناسبی نمی دهد در این مواقع بهتر است از تجارب یک فرد ماهر در زمینه مشاوره خانواده استفاده کنید چرا که در صورت ادامه این روند امنیت روانی شما آسیب می بیند و در نتیجه می توانید به اختلالاتی از قبیل افسردگی و اضطراب و … دچار شوید .
البته لازم به ذکر است که مهمتر از مشاور همکاری بیمار با شما و درمانگر است تا وقتی که فرد از این عادت خسته نشده باشد و نخواهد تغییر کند نقش درمانگر آنقدر هم پر رنگ نخواهد بود و نمی توان به این فرد کمک کرد و او را به سمت یک رفتار مناسب و مطلوب تر هدایت کرد و باید به این نکته توجه داشته باشید که همیشه تغییر رفتار از قدم های کوچک شروع می شود و نمی توان با یک یا دو جلسه این عادت به جا مانده از دوران کودکی را درمان کرد و شاهد تغییر در رفتار فرد بود .
برخی دیگر از راه های درمان
- اصلاح الگوی مورد علاقه فرد.
- جبران وعدههای داده شده.
- آمادگی شنیدن حقایق تلخ و شیرین او.
- توجه به حالات و احساسات مثبت و منفی.
- جلوگیری از ایجاد ترس در فرد دروغگو.
- سوال پیج نکردن و پرهیز از طرح سوالاتی که جنبه دام و تله دارند.
- تعـــــــدیل انتظارات از فرد (به عبارتی نباید بیش از توانایی از فرد انتظار داشت).
- نشــــــان دادن ارزش راســـــت گویی.
اگر احساس میکنید او با دروغ گفتن، دائما درحال آزاردادن شماست، بهتر است دیگر او را نبینید! البته اگر مطمئن نیستید که میتوانید او را ترک کنید یا نه، توصیه میکنیم موضوع را بیشتر سبک و سنگین کنید.
ختم کلام اینکه 👇 👇
پایه و ستونهای هر رابطه، ایمان و اعتماد است. وقتی رابطهی شما قابل اعتماد میشود که احترام، عشق و ایمانِ متقابل بین شما و همسرتان وجود داشته باشد. اعتماد، شکننده است و به آسانی شکسته میشود. اگر همسرتان دائما به شما دروغ میگوید، مطمئنا نسبت به او بیاعتماد هستید. ضروری است راهحلی برای آن بیابید تا رابطهتان حفظ شود، ولی اگر احساس میکنید او با دروغ گفتن، دائما درحال آزاردادن شماست، بهتر است دیگر او را نبینید! البته اگر مطمئن نیستید که میتوانید او را ترک کنید یا نه، توصیه میکنیم موضوع را بیشتر سبک و سنگین کنید.
موفق ، شاد و پیروز باشید 🌺 🌺 🌺
همسران و واکنش در برابر دروغگویی آنها